Poruszanie się po Space
Bieżące karty Space to Automations, Resources, Connections i Linked Spaces. Strony i przesłane pliki są wyświetlane razem w Resources, a wszystko, co się tam znajduje, jest ograniczone do tego Space.Tworzenie, zmiana nazwy lub usuwanie Space
Wybierz New Space na pasku bocznym, wpisz Space Name w Create a Space i utwórz go. Aby zmienić nazwę istniejącego Space, wybierz jego nazwę u góry Space i edytuj ją bezpośrednio. Użyj More Space actions → Delete, aby go usunąć, jeśli masz do tego uprawnienia. Usunięcie Space usuwa jego członkostwa i ustawienia udostępniania i nie można tego cofnąć. Przed użyciem Delete Space upewnij się, że wybrano właściwy Space.Co znajduje się w Space
Space zawiera zasoby, których ludzie i agenci używają do wykonywania pracy:- Strony oparte na Markdown, które przechowują kontekst, analizy i wiedzę roboczą
- Przesłane pliki używane jako materiał źródłowy
- Połączenia z systemami zewnętrznymi
- Uruchomienia automatyzacji
Członkostwo i role
Członkostwo określa, co każda osoba może zobaczyć i zmienić w obrębie Space. Poniższa tabela porównuje działania dostępne dla każdej roli w Space.Właściciele i administratorzy organizacji
Właściciele (Owners) i administratorzy (Admins) organizacji są automatycznie członkami każdego Space i mają dostęp do edycji. Mogą nadzorować pracę w całej organizacji bez konieczności zapraszania ich do każdego Space z osobna.Zarządzanie członkami Space
Otwórz Space i wybierz Manage Space Members. Członkowie z wymaganymi uprawnieniami mogą zapraszać członków organizacji, zmieniać role w Space i odbierać dostęp. Użytkownik, który może odczytywać Space, nadal może nie mieć uprawnień do zarządzania jego członkami, Connections, Resources, Automations ani powiązaniami.Połączenia
Space nie może uzyskać dostępu do połączeń organizacji, dopóki nie zostaną mu one jawnie udostępnione. Zapobiega to domyślnemu wyświetlaniu połączonych rekordów w niepowiązanych Spaces. Dostępem do połączeń zarządza się bezpośrednio. Na karcie Connections w Space użyj Connect to Space, aby udostępnić dostępne połączenie, którego jesteś właścicielem, lub utwórz nowe połączenie dla Space. Użyj Remove from Space, aby przestać udostępniać połączenie, jeśli masz do tego uprawnienia. Po udostępnieniu połączenia jego skonfigurowany zakres danych staje się dostępny dla agentów, stron i automatyzacji w danym Space. Obsługiwane wyzwalacze połączeń również stają się dostępne podczas konfigurowania automatyzacji.Łączenie Spaces
Linked Spaces zapewniają jednokierunkową widoczność z nadrzędnego Space do jednego lub więcej podrzędnych Spaces. Używaj powiązań, gdy praca musi pozostać rozdzielona na poziomie podrzędnym, ale inny Space potrzebuje skonsolidowanej widoczności. Gdy nadrzędny Space jest powiązany z podrzędnym Space:- Członkowie nadrzędnego Space mogą odczytywać zawartość podrzędnego.
- Podrzędny Space nie widzi zawartości nadrzędnego.
- Jeden podrzędny Space nie widzi innego podrzędnego przez wspólny nadrzędny Space.
- Widoczność przez powiązania rozciąga się na kolejne powiązania podrzędne.